Omschrijving

Nederland is een land dat zich laat spreken als leidende sportnatie. Ondanks het relatief lage bevolkingsaantal beleeft het land jaarlijks talloze internationale sportsuccessen. Daarnaast is Nederland als sportland goed te herkennen aan haar opvallende oranje kleur. Nederland heeft veel te bieden op het gebied van topsport, maar ook op het gebied van breedtesport. Verschillende grote en opkomende marketen hebben aangegeven samen te willen werken met Nederland op het gebied van sport. Dit betekent dat er prachtige kansen op de markt zijn voor Nederlandse bedrijven, organisaties en instituten.

Orange Sports Forum is het initiatief van verschillende samenwerkende bedrijven en instituties die de sport een warm hart toedragen. Orange Sports Forum is een platform voor het promoten van bedrijven, organisaties en instituten die verbonden zijn met de Nederlandse sport. Het gaat hierbij om ‘hardware’ (infrastructuur, accommodaties, financiering, advisering, et cetera) en ‘software’ (training, coaching, opvoeding, organisering, sports marketing, et cetera). Wij brengen de kansen voor Nederlandse bedrijven in kaart en creëren een platform waar Nederlandse bedrijven en instituties in contact kunnen komen met cliënten en mogelijke partners uit nieuwe markten.

India is een voorbeeld van een de markten waar Orange Sports Forum actief is. Met de (snelle) groei van de Indiase economie is de vraag naar ervaring op het gebied van sport ook groeiende. Het ligt in de lijn der verwachting dat India flink zal investeren in de sport en verschillende internationale sportevenementen zal organiseren in de komende jaren. Daarnaast heeft het land ook Olympische ambities. De Indiase Nationale Cricket Competitie is gegroeid tot een van de meest waardevolle sportmerken en de Indiase Nationale Voetbal Competitie heeft te maken met een toenemende mate van interesse. India bezit een grote en toenemende middenklasse (momenteel zo’n 300 miljoen personen), die geld en tijd heeft om aan sport te doen en het te ervaren. Dit biedt talloze mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven.

De oprichters van Orange Sports Forum zijn Twynstra Gudde – Consultants en Managers, The Bridge – Business Innovators, DRK Interim Management & Consultancy en tenslotte Sportbizz.