Omschrijving

EventsIT biedt ICT gerelateerde diensten aan voor sportevenementen met als missie: ‘het inzetten van ICT om (a) de beleving van de bezoekers te vergroten en (b) te zorgen voor een perfect functionerende organisatie’.

Zo doen we voor grote sportevenementen vaak het totale ICT projectmanagement en daarnaast leveren we specifieke diensten zoals ticketing, accreditatie, mobiele site, live webcasting.

Op basis van onze ruime ervaring met ICT projectmanagement voor grote sportevenementen hebben we blauwdrukken ontwikkeld om ICT voorzieningen te plannen en budgetten op te stellen en te bewaken. Zo zijn we vaak onderdeel van het management team van een groot sportevenement en coördineren we alle ICT zaken.

We zijn specialisten in het leveren van de complete diensten rondom toegang. We verzorgen zowel online als op locatie de ticketing, accreditatie en registratie; inclusief alles wat daarvoor nodig is.

EventsIT werkt met een kernteam van vaste mensen en daarnaast met stagiaires en mensen die we op projectbasis inhuren voor programmeren, ict support, marketingcampagnes, videowerk, etceteras. Ook onze partners zijn goede bekenden met wie we jarenlange ervaring hebben opgebouwd. Op deze manier kunnen we slagvaardig opereren bij alle type evenementen.

We zijn vooral actief op de sportevenementen markt en daarnaast faciliteren we ook muziek- en dance events.

Historie

De oprichters van EventsIT zijn Els van de Kar en Rob Venema. Zij besloten medio 2005 de krachten te bundelen rondom evenementen en ICT en richtten EventsIT op. De eerste jaren als label vanuit hun bestaande bedrijven en vanaf januari 2008 als een zelfstandige BV. Toen werd ook het kantoor op de Schiehavenkade in Rotterdam geopend en het team uitgebreid. De eerste jaren focuste het bedrijf zich op ICT projectmanagement en later werden hier steeds meer diensten aan toegevoegd. Vanaf 2011 werd de ticketing dienst in de markt gezet en specialiseert EventsIT zich meer en meer als partij die alles rondom toegang faciliteert.

Gedurende alle jaren van haar bestaan investeert EventsIT in innovaties en het begeleiden van stagiaires. Innovatie projecten die we hebben gedaan zijn bijvoorbeeld de Mobile Event Portal (MEP), Business Models rondom local video content en Paperless Events. Stagiaires van het Albeda college, Zadkine, Hogeschool Rotterdam en TU Delft hebben bij EventsIT aan (afstudeer-) projecten gewerkt.